chwilowki

Żywienie

rejestracja produkcji pierwotnej i sprzedaży bezpośredniej

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Olkuszu uprzejmie informuje ,że zgodnie z art.61, art. 63 ust.1, ust. 2 pkt 1 i pkt 12 oraz ust. 3 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) podmioty działające na rynku spożywczym prowadzące produkcję pierwotną i działalność w zakresie dostaw bezpośrednich produktów pochodzenia roślinnego winny być wpisane do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów PIS.

Czytaj więcej...

wytyczne dla rolników i plantatorów jakie należy spełnić podczas zbioru owoców miękkich

Wytyczne dla rolników i plantatorów (podmiotów działających na rynku spożywczym prowadzących produkcję pierwotną) jakie należy spełnić podczas zbioru owoców miękkich w celu zapewnienia bezpieczeństwa mikrobiologicznego żywności - ograniczenia ryzyka zanieczyszczenia owoców miękkich wirusami, w związku ze wzrostem powiadomień zgłaszanych do europejskiego systemu RASFF (system wczesnego ostrzegania o niebezpiecznej żywności i paszach) dotyczących zakażeń owoców miękkich pochodzących z Polski patogennymi wirusami przenoszonymi przez żywność.

Czytaj więcej...

Kanały informacji

feed-image Źródło RSS

Kontakt

CENTRUM KONTAKTU
COVID-19

+48 22 2500115

> więcej

2021  Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Olkuszu